Maggie de pony

Maggie is onze Shetlandpony. Ze vindt het prachtig als ze door onze medewerkers geborsteld wordt en haar manen gekamd worden. Een echte dame die er goed uit wil zien. 

Maggie mag geen brood hebben omdat ze anders te dik wordt. Stiekem snoept ze wel wat maar wie snoept er niet regelmatig van iets wat je lekker vindt?

Ze is een echte kindervriend en erg aanhankelijk. Maggie laat zich graag aaien en ze is heel erg lief.

Shetlandpony

De Shetlander is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Schotland. De dieren hebben een klein hoofd, met vaak grote neusgaten. De benen en rug zijn kort, maar sterk. De pony wordt gekenmerkt door een grote bos manen. Elk kleurvariant is mogelijk. Zwart en bruin komen het meeste voor. Een ook veel voorkomende kleur is bont. Shetlanders zijn heel vriendelijk en rustig. Ze zijn vaak wel wat eigenwijs. Ze zijn heel intelligent en leergierig.

De Shetlander is winterhard. Dit betekent dat hij dag en nacht buiten kan staan. In de winter krijgt hij dikke vacht die hem beschermd tegen regen, wind en kou. Dit ras heeft niet veel voedsel nodig. Deze pony heeft genoeg aan ruwvoer, zoals stro en hooi. Een kale wei is echt geen straf.

Paarden en pony’s zijn kuddedieren. Ze staan dus niet vaak alleen. Dat voorkomt dat het dier zich gaat vervelen en gedragsproblemen krijgt.