Maggie de pony

Maggie is onze pony en de beste vriendin van Poncho de ezel. Samen delen ze de wei en hebben samen heel veel plezier. Ze hollen regelmatig achter elkaar aan: tikkertje spelen. Ook delen ze veel geheimpjes: ze vertellen elkaar alles. Je ziet dat regelmatig als ze met de hoofden bij elkaar staan te keuvelen.

Maggie vindt het prachtig als ze geborsteld wordt en haar manen gekamd worden. Een echte dame die er goed uit wil zien Vraag het maar aan de beheerder of je ze mag verzorgen. Misschien ook wel eens rondstappen met haar.

Net als Poncho mag ze geen brood hebben omdat ze anders te dik wordt. Stiekem snoepen ze wel wat maar wie snoept er niet regelmatig van iets wat je lekker vindt?

Net als Poncho is ze een echte kindervriend. Ze is erg aanhankelijk en laat zich graag aaien en is ze heel erg lief.

Shetlandpony

De Shetlander is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Schotland. De dieren hebben een klein hoofd, met vaak grote neusgaten. De benen en rug zijn kort, maar sterk. De pony wordt gekenmerkt door een grote bos manen. Elk kleurvariant is mogelijk. Zwart en bruin komen het meeste voor. Een ook veel voorkomende kleur is bont. Shetlanders zijn heel vriendelijk en rustig. Ze zijn vaak wel wat eigenwijs. Ze zijn heel intelligent en leergierig.

De Shetlander is winterhard. Dit betekent dat hij dag en nacht buiten kan staan. In de winter krijgt hij dikke vacht die hem beschermd tegen regen, wind en kou. Dit ras heeft niet veel voedsel nodig. Deze pony heeft genoeg aan ruwvoer, zoals stro en hooi. Een kale wei is echt geen straf.

Paarden en pony’s zijn kuddedieren. Ze staan dus niet vaak alleen. Dat voorkomt dat het dier zich gaat vervelen en gedragsproblemen krijgt.