Dierendag bij kinderboerderij ’t Erf Waalwijk

Op zondag 6 oktober is het feest bij kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk. Er is een hele echte knuffeldierendokter, een springkussen, schmink en reptielen. Maar wat nog veel leuker is dat we het Foster-Animal-Plan gaan herhalen. Dat wil zeggen dat al onze dieren weer ter adoptie worden aangeboden. Alleen mogen ze niet weg van de kinderboerderij. Ze blijven in hun vertrouwde omgeving, maar ze krijgen adoptieouders.

Adopteer een dier
Elk dier met een oormerk (schapen, geiten, varkentjes, ezel, pony en koe) kan door één of meerdere personen/groepen geadopteerd worden. Ook dit jaar kunnen groepen dieren geadopteerd worden: de groep konijnen, de groep cavia’s, de groep eenden, pauwen en kippen. Iedereen kan dan een dier adopteren. Elk kind, gezin, vereniging, een groep vrienden, een groep bewoners, een klas, een bedrijf of zelfs een personeelsvereniging. Iedereen mag adoptieouder zijn van onze dieren bij de kinderboerderij. Er mogen ook meerdere dieren door dezelfde persoon/groep worden geadopteerd. De adoptie is 1 jaar geldig: van 4 oktober 2019 tot 4 oktober 2020 en kost slechts € 25,–. Daarna kunt u de adoptie verlengen of een ander dier adopteren. Als tegenprestatie komen de “adoptieouders” met foto in onze Hall of Fame te hangen.
Het is wel de bedoeling dat u op zondag 6 oktober bij de kinderboerderij de adoptie persoonlijk officieel maakt door het kopen van een voucher. U krijgt dan de adoptiepapieren en een foto van het geadopteerde dier.

De dieren van de kinderboerderij blijven lekker in hun eigen wei staan want ze zijn van en voor iedereen. Dat is al ruim 40 jaar zo en dat moet ook zo blijven.

Op onze site(www.kinderboerderij-erf.nl) staan alle dieren, dus kijk gerust even of bel ons (tijdens openingstijden).als u meer informatie wilt over de mogelijkheden rondom de adoptie van onze dieren. Ons telefoonnummer is 0416-652848.

Knuffeldierendokter, een springkussen, schmink en reptielen
Voor zieke knuffeldieren hebben we ook dit jaar weer de deskundige knuffeldierendokters ingeschakeld. Zij zullen met hun grote kennis de knuffeldieren van uw kinderen genezen en herstellen.

We hebben (voor één dag) reptielen bij de boerderij; vrijwilligers geven hierover uitleg en u mag de reptielen ook aanraken. Natuurlijk ontbreken het springkussen en de spelletjes niet. Voor dat laatste kunt u voor uw kinderen een kaart kopen om deel te nemen. Dus is er meer dan voldoende te doen en voor elk wat wils.

Alle opbrengsten komen ten goede aan de kinderboerderij.

Het belang van de kinderboerderij
Het grote aantal bezoekers door het jaar heen getuigt van de kracht en de noodzaak om de kinderboerderij in stand te houden. Dit prachtige stukje Waalwijk midden in een gezellig buurt verdwijnt niet. Maar daarbij hebben we alle hulp hard nodig. Vandaar ons jaarlijks initiatief: het Foster-Animal-Plan! U kunt ook lid worden van onze club van 100.

Afgelopen jaren is er bijzonder veel gebeurd. Veel is er veranderd, aangepast en nieuw leven ingeblazen. De kinderboerderij bruist als nooit tevoren. We timmeren aan de toekomst om jonge en oudere kinderen, validen en invaliden, autochtonen en allochtonen een gezellige en leerzame omgeving te bieden. Spelen en leren, genieten en verwonderen zijn onze toverwoorden. Een gezellig terras, voor dit feest volledig overdekt, voor de (groot)ouders, een grandioos speeltoestel, trekkarren en tractoren voor de kinderen. We zijn op de goede weg maar we zijn er nog lang niet. Door creatief te denken hoe we onze visie kunnen blijven uitdragen blijven we actief bezig om nieuwe wegen in te slaan om onze eigen broek enigszins op te houden.

Wellicht tot ziens op kinderboerderij ’t Erf op zondag 6 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Ingang hoek Mendelssohnstraat/Händelstraat te Waalwijk. We hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst.