4 oktober: feestelijke opening inclusieve speeltuin

Op 4 oktober wordt de nieuwe speeltuin feestelijk geopend.

De afgelopen weken is er keihard gewerkt aan het inclusiever maken van de grote speeltuin. De metamorfose is mede mogelijk gemaakt door Inclusief Waalwijk, Stichting SamenSpeelFonds, Jantje Beton, Stichting het gehandicapte Kind, Nationale Postcodeloterij, RABO de Langstraat, Lionsclub Waalwijk, Bouwbedrijf Verhagen, Flexibilo en de vele donaties van heel veel vrienden van ’t Erf. Bestuur en vrijwilligers van de kinderboerderij zijn hen zeer erkentelijk voor hun steun.

Er ligt een stroeve, schokabsorberende vloer met (voor met name visueel beperkte kinderen) opvallende markeringen rond de speeltoestellen, de bestaande toestellen kregen een opknapbeurt en er zijn enkele nieuwe toestellen bijgekomen: een paardenwip met veilige zitjes, een dubbele schommel met een zogenaamd “vogelnest” waarin ook kindjes met een beperking lekker kunnen schommelen en een veilig stoeltje voor de allerkleinsten. Verder zijn er twee uitdagende, educatieve schuifpuzzels bijgekomen.

De officiële (her)opening van de speeltuin – op Dierendag, woensdag 4 oktober, rond 11:00 uur – wordt, onder het toeziend oog van een aantal donoren, verricht door wethouder Timon Klerx.

Een grote groep kleuters zorgt voor feestelijk spektakel met confetti en partypoppers. En daarna kunnen de kleine deskundigen natuurlijk meteen de nieuwe speeltuin aan een grondige test onderwerpen.

Rondom de opening zijn er nog diverse andere activiteiten: Tussen 14:00-16:00 uur laten medewerkers van Inclusief Waalwijk, het platform voor mensen met een beperking, je ervaringen opdoen met invaliditeit en slechtziendheid: er staan rolstoelen klaar zodat je de toegankelijkheid zelf uit kunt testen en de voeldozen en speciale brillen in hun kraam geven je een ervaring van blinden/slechtzienden. En door Bultersmekke Assistancedogs wordt het werken van een hulphond gedemonstreerd.

Je bent van harte welkom. En mocht je 4 oktober niet kunnen: op zondag 8 oktober vieren we weer het grootse dierendagfeest. Informatie daarover vind je volgende week op Facebook, onze website en in de media.

 

Meer foto’s vind je in het album Nieuwe speeltuin