Informatie

Boerderijregels

Om het voor iedereen (mens én dier) zo aangenaam mogelijk te maken gelden op Kinderboerderij ’t Erf de volgende regels:

Omgang met onze dieren

 • Wees vriendelijk voor al onze dieren.
 • Til de dieren niet op en jaag ze niet achterna.
 • Haal géén dieren uit de verblijven. Wil je een cavia knuffelen, vraag dat dan aan een van onze medewerkers. Als de wei van de geiten en schapen open is, mag je met ze knuffelen.
 • Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar kunnen onverhoopt een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren.
 • Honden zijn op het erf niet toegestaan. Hulphonden (in opleiding of in functie) zijn wel welkom.
 • De dieren mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel. Zakjes zaad voor onze kippen en eenden en zakjes brokjes voor onze geiten en schapen zijn te koop in ons winkeltje in de grote stal.

Regels op het terrein

 • Wees vriendelijk voor elkaar, onze medewerkers en onze vrijwilligers.
 • Hou het erf schoon en gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • Wees zuinig op de aanwezige spullen.
 • Fietsen, skeeleren en voetballen op het erf is niet toegestaan. Kleine kinderen mogen natuurlijk wel rijden op onze trekkers en karren.
 • Roken op het gehele terrein van de kinderboerderij is niet toegestaan. Dit verbod geldt ook voor e-sigaretten.
 • Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen.
 • Ongewenst gedrag en intimidatie worden niet getolereerd.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de boerderijmedewerkers.
 • Heeft u vragen of klachten, ga dan naar één van onze medewerkers.

Meer dan dieren alleen…

Heb je de dieren gezien, geaaid en geknuffeld, maar wil je nog niet naar huis? Geen probleem! Er is nog volop meer te beleven op kinderboerderij ’t Erf.

Op de boerderij zijn meerdere speeltuintjes waar je naar hartenlust kunt klimmen, klauteren, wippen en glijden op leuke, uitdagende speeltoestellen. Of maak eens een paar rondjes op één van de vele trap-tractoren en laat zien hoe goed jij kunt sturen.

Terwijl jij lekker aan het spelen bent, kunnen de grote mensen op ons terras genieten van een kop koffie, frisdrank en snacks uit onze automaten. En misschien zit er voor jou dan ook nog een lekker ijsje in voordat je weer naar huis gaat. Hopelijk zien we je weer snel.


Kinderboerderij-cadeaubon

Op de kinderboerderij zijn cadeaubonnen te koop. Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

In ons winkeltje kun je ze kopen. De waarde van de bon bepaal je zelf.

De bonnen kunnen worden uitgegeven in het winkeltje, bijvoorbeeld aan ons eigen (voor)leesboekje “Het nieuwsgierige molletje op de kinderboerderij” of aan een van onze leuke dierenspaarpotten. Ze inzetten voor een kinderfeestje kan natuurlijk ook.


Wat is er nou leuker dan een dier adopteren?!

Alle dieren met een oormerk (schapen, geiten, varkentjes, ezeltjes, pony en koe) kunnen door één of meerdere personen/groepen geadopteerd worden. Ook groepen dieren kunnen geadopteerd worden: de groep konijnen, de groep cavia’s, de groep eenden, pauwen en kippen.

Elk kind, gezin, vereniging, een groep vrienden, een groep bewoners, een klas, een bedrijf of zelfs een personeelsvereniging. Iedereen mag adoptieouder zijn van onze dieren bij de kinderboerderij. Er mogen ook meerdere dieren door dezelfde persoon/groep worden geadopteerd.

De adoptie is 1 jaar geldig: van dierendag (4 oktober) tot dierendag en kost slechts € 25,–. Daarna kun je de adoptie verlengen of een ander dier adopteren. In de lammertijd kunnen de nieuwgeborenen voor een half jaar worden geadopteerd voor € 12,50.

De dieren van de kinderboerderij blijven lekker in hun eigen wei staan want ze zijn van en voor iedereen. Dat is al bijna 44 jaar zo en dat moet ook zo blijven.

TIP: In dit bericht zie je een aantal adoptieouders met hun troeteldiertjes.


Al vele generaties genieten op ’t Erf

Waalwijk heeft al meer dan 44 jaar een kinderboerderij: de notariële oprichtingsakte van “Stichting kinderboerderij ’t Erf” dateert van 24 mei 1978.

Artikel 2 uit de akte:
“1: De stichting heeft ten doel:
het stimuleren en bewerkstelligen van kreatieve- en rekreatieve aktiviteiten voor kinderen, waarbij dieren een centrale plek innemen.
2. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door:
a: het exploiteren van de Kinderboerderij aan de Händelstraat 27 in Waalwijk;
b: het in kontakt brengen van kinderen met dieren op de Kinderboerderij;
c: al hetgeen in de ruimste zin verband houdt met kinderen met dieren.”

De boerderij is er al vanaf 1978. De kans is dus heel groot dat de papa’s en mama’s van tegenwoordig zélf als kleine kindjes hun eerste ervaringen met dieren opdeden op ’t Erf. Hoe mooi kan het leven zijn.

De kinderboerderij staat midden in woonwijk Zanddonk tussen prachtig groen. We zijn dan ook heel trots op dit mooie stukje Waalwijk. Gemoedelijkheid, gezelligheid en lekker ontspannen zijn toverwoorden waar we veel waarde aan hechten.

Kom eens langs. Er is volop te genieten: fijne zitjes, heerlijk veilig speeltoestel, lieve aaibare dieren, lekker ijs, goede koffie, verfrissende frisdranken en versnaperingen, Kortom een prima gezellig sfeertje. We zien u graag.

Let op: De ingang is enige tijd geleden verplaatst van de Händelstraat naar de Mendelssohnstraat.


Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen, opmerkingen of wensen…. stuur dan een e-mail naar kinderboerderijerf@gmail.com Je krijgt z.s.m. bericht.