Konijntjes

In de stal van de boerderij is een heel nieuw hok waar de konijnen rondlopen. Het zijn allemaal vrouwtjes. Het is een gezellige boel.

Sinds we verbouwd hebben mogen er geen kinderen meer in het hok van de konijntjes komen. Daardoor worden de konijntjes ook niet zo schuw en bang. Ze lopen gezellig rond in hun prachtige nieuwe verblijf.  Doordat ze niet meer door iedereen opgepakt of opgejaagd worden, zitten ze niet meer zo vaak in hun schuilhok en kun je ze altijd bewonderen.

Belangrijk

  • Til een konijn nooit op aan de oren, die kunnen dat gewicht niet dragen. Dus rustig oppakken met één hand onder het kontje van het konijn. Als je niet durft, dan ook niet oppakken!!
  • Onze konijnen krijgen elke dag korrels maar ze vinden groenvoer ook heel lekker. Het beste is om kleine stukjes van zo veel mogelijk verschillende groenten tegelijk te geven. De wilde konijnen in de natuur eten ook heel gevarieerd en eten overal een klein beetje van. Voorbeelden van goede groenten: andijvie, veldsla, broccoli, venkel, bleekselderij, knolselderij, koolrabi, wortelen, blaadjes witlof. Geef konijnen steeds genoeg vezels. Vul korrels of groenvoer steeds aan met hooi of gras.
  • Met koolsoorten en  boontjes moet je voorzichtig zijn, omdat een konijn daar heel snel gasvorming van krijgt, wat ook weer dodelijk kan zijn.