Bijzondere maand voor Pimmetje: jarig en misschien drachtig

We hebben een paar echte Nubische geiten op de boerderij, Keetje en Pimmetje. Ze lopen samen met onze andere geiten en schapen in een grote weide. Bij mooi weer is die open, zodat je met de dieren kunt knuffelen.

Pimmetje is op onze eigen boerderij geboren in maart 2018. Deze maand wordt ze dus vijf jaar. Kom jij haar feliciteren met haar verjaardag en haar trakteren op wat lekkere grasbrokjes? Dat zal ze heel fijn vinden.

En er is nog spannend nieuws te melden: Pimmetje was een poosje geleden goede maatjes met een Nubische bok die op onze boerderij kwam ‘logeren’.  Misschien is ze nu drachtig en gaat ze over een paar weekjes een of meer lammetjes op de wereld zetten. Aan haar buik is nog weinig te zien, maar dat was bij haar vorige zwangerschap ook niet het geval. Pimmetje houdt ons allemaal nog even in spanning.

Zoals gezegd hebben we twee Nubische geiten. Pimmetje heeft een bruine vacht. Ze is een rustig en een tikkeltje verlegen beestje. Ze is wat kleiner dan haar soortgenootje Keetje. Keetje is de grootste en brutaalste van de twee. Ze is zwart met witte vlekjes. Als er wat te eten valt is Keetje nooit te beroerd om de andere schapen en geiten aan de kant te zetten.