De grote dierentelling

In de krokusvakantie was er extra veel bedrijvigheid op de leukste kinderboerderij van de Langstraat. Bijna 100 kinderen waren de afgelopen week ijverig met papier en pen in de weer om het aantal dieren in kaart te brengen. De wat oudere kinderen gingen de uitdaging helemaal in hun eentje aan, de kleintjes werden geholpen door de grote mensen.

De meeste tellers begonnen met de grote dieren: één pony: check, twee dwerg-ezels: check, één koe: check, één kalfje: check, twee varkens: check….. Dat was een makkie. Maar toen werd het al snel lastiger. Waarom stonden die geiten en die schapen nou niet eventjes stil, waarom vlogen die kippen, pauwen en eenden zo zenuwachtig door elkaar heen, zat daar ook nog een cavia onder dat kruiwagentje verstopt, zag ik nou een konijntje onder het stro zitten? Het viel niet mee, het was toch wel een hele klus. Oh je.… er waren ook nog razendsnelle eekhoorns en rondfladderende volièrevogels.

Dat het een lastige opgave was bleek wel uit het grote verschil tussen het laagste en het hoogste aantal getelde dieren. De laagste score kwam uit op slechts 48, de hoogste score was maar liefst 143 dieren. Wij zelf kwamen uit op een aantal van 129 dieren.

En dan nu de grote vraag: wie hadden het juiste aantal dieren geteld?

Tromgeroffel…..

Eva en Jenna hadden het juiste antwoord. Ze hadden alle twee heel secuur geteld en kwamen, net als wij, uit op 129 dieren. Ze zijn daarmee de gelukkige winnaars van ons eigen (voor)leesboekje “Het nieuwsgierige molletje op de kinderboerderij”*, waarin het kleine Molletje op bezoek gaat bij de dieren van Kinderboerderij ’t Erf.

Eva (L) en Jenna tonen trots hun beker en hun boekje

Maar er is meer…

Omdat er zó veel kindjes zo hard gewerkt hebben om de toch wel lastige klus te klaren hebben we besloten het prijzenpakket drastisch uit te breiden. Alle kinderen die tussen de 122 en 136 dieren telden en het dus bijna goed hadden verdienen ook een prijs. Ook zij mochten ons boekje “Het nieuwsgierige molletje op de kinderboerderij” op komen halen. En voor Eva en Jenna lag er een mooie extra verrassing klaar.

Wij danken alle kindjes die aan de grote dierentelling hebben meegedaan en feliciteren alle winnaars met hun mooie prijzen.

Bijna alle prijswinnaars waren bij de prijsuitreiking aanwezig. Vol trots tonen ze het zojuist van voorzitter Melanie ontvangen voorleesboekje

*)Wil jij ook zo’n mooi boekje? Ze kosten € 10 en zijn te koop in ons winkeltje