De nieuwe schuilstal… het gaat beginnen!

Een nieuwe schuilstal voor kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk

Gisteren vingen wij het volgende gesprekje op tussen koe Suske en de geitjes van de kinderboerderij:…”Dames, hebben jullie het al gehoord? Volgende week beginnen ze met het slopen van jullie oude stal en de bouw van de nieuwe schuilstal. Echt waar!!!..Het is zover…”

De oude stal staat op instorten

Schaapjes moeten droog staan, net als geitjes. Kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk heeft nu een schapen- en geitenstal van meer dan 40 jaar oud. En die is nodig aan vervanging toe. Want bij de kleinste windvlaag vliegt het dak eraf of worden de zijkanten eruit geblazen. Verder is de ondergrond van zand, waardoor dieren wegzakken en als ze hun behoeften doen, kunnen die in de grond terechtkomen. Ook niet goed voor het milieu dus.

Tijd voor actie

Beheerder Melanie van de kinderboerderij en Natalie van Van de Mierden, zelfstandig adviseur RegioBank Waalwijk, vonden het de hoogste tijd voor actie. De dames startten een crowdfundingactie met als doel zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren om bij te dragen aan de realisatie van een nieuwe stal. In totaal zou daar € 5.000 voor nodig zijn, zo schatten zij in.

Overweldigende respons

Gulle gevers konden (en kunnen nog tot 14 juli) via de site SAMENVOORDEBUURT een donatie uitkiezen. En dat hebben ze geweten. Er zijn in de afgelopen weken een heleboel grote en kleine donaties binnengekomen. Meerdere zeer gulle gevers telden zelfs maar liefst € 500 neer voor een bankje met hun (bedrijfs)naam er op. En zeker vermeldenswaard is de bijdrage van Kelsey van der Mierden, die megaveel overheerlijke, zelfgebakken appeltaarten heeft verkocht en de opbrengst daarvan helemaal ten goede van de nieuwe stal liet komen.

De actie heeft alle verwachtingen overtroffen. Al binnen twee weken was het streefbedrag van € 5.000 gehaald. Fantastisch! Dit succes was aanleiding voor de beide initiatiefneemsters er nog een schepje bovenop te doen. Niet om hebberig te zijn, maar om ook te proberen of er voldoende middelen binnen konden komen om de stal van nieuwe dakpannen te voorzien. En jawel…. Ook deze missie is geslaagd. Inmiddels staat de teller op ruim € 7.000! En dan hebben ook nog eens diverse Waalwijkse ondernemers hun diensten aangeboden in de vorm van materialen en handjes.

De actie loopt nog. Kunnen de geiten en schapen op de valreep ook nog van jou een leuke bijdrage ontvangen? 

Dankbaar en trots

Melanie en Natalie zijn alle vrienden van de kinderboerderij ontzettend dankbaar. Vol trots kunnen ze melden dat eerdaags gestart wordt met de sloop van de oude stal. De opbouw van de nieuwe stal start in week 29.

Vriendjes onder elkaar

De dieren van de kinderboerderij zijn echte vrienden. Waar het kan staan ze voor elkaar klaar. De tijdelijk dakloze bewoners van de oude schuilstal hebben van de Kameroenschapen spontaan het aanbod gekregen om een poosje in hún mooie stal (zie foto) en in hun weide te komen logeren. En daar zeiden die natuurlijk geen nee tegen. Die hopen binnenkort zelf ook zo’n mooie stal te hebben.

Als tegenprestatie worden de Kameroens straks uitgenodigd voor de officiële ingebruikneming van de nieuwe schuilstal. Die uitnodiging geldt natuurlijk ook voor de vele vrienden van de boerderij. Houd de website of de Facebookpagina van de boerderij in de gaten om op de hoogte te blijven van de vorderingen.