De nieuwe schuilstal… update voortgang

Zoals bekend was onze schuilstal voor de schapen en geiten na ruim 40 jaar dringend aan vervanging toe. Dat zag Natalie van Van de Mierden, zelfstandig adviseur RegioBank Waalwijk ook en ze startte samen met onze beheerder Melanie een crowdfunding om een mooie, nieuwe stal te bekostigen.

En dat bleek een doorslaggevend succes…. Er was gehoopt op een bedrag van € 5.000….. en dat was binnen de kortste keren binnen. Inmiddels staat de teller op ruim € 7.500 en dat betekent dat er ook voldoende middelen zijn om de stal van nieuwe dakpannen te voorzien.

12 juli: de werkzaamheden zijn begonnen

Tijdens de vervangingswerkzaamheden zijn de weides gesloten voor publiek. De geiten en schapen logeren nu een poosje bij de Kameroenschapen.

Onder toezicht van hun leraren Jeroen en Angard zijn de enthousiaste leerlingen van praktijkschool MET begonnen aan het educatieve programma: verantwoord slopen van een schuilstal. Samenwerken en leren was het devies. TOP gedaan.

21 juli: de opbouw begint

Verhagen zet haar beste beentje voor. De ondergrond van de te bouwen schuilstal wordt vandaag “betegeld”. Zelfs extra materieel moet eraan te pas komen om alles op zijn plaats te krijgen. 😉.

29 juli: de contouren zijn zichtbaar

Het halve frame staat er. Fijn dat Rob en zijn team het zo fantastisch oppakken, ondanks wat tegenslagen met de levering van het hout.

1 augustus: het wordt al heel duidelijk hoe de schuilstal eruit komt te zien

Regen en wind kunnen de mannen niet stoppen. Trots op wat vrijwilligers, donoren en sponsoren bereiken. Samen lukt het!

10 augustus: De mannen werken op niveau en het resultaat is zichtbaar

Het dak is dicht! Nu hebben de bouwers een paar weken vakantie. Daarna wordt het prachtige onderkomen voor onze dieren afgemaakt. Tot die tijd blijven de schapen en geiten nog even in de andere (voor publiek afgesloten) weides.

2 september: de dakpannen zijn er!!

Vanaf komende maandag wordt er weer met man en macht gewerkt om de stal zover mogelijk klaar te krijgen. Want we willen op DIERENDAG (bij ons op zondag 3 oktober) een feestje geven voor de opening van de nieuwe schuilstal.

8 september: de pannen liggen er op

Met man en macht is er gewerkt vandaag.  De bouwers zijn na het leggen van de pannen nu zo ver klaar dat alleen de puntjes nog op de i gezet moeten worden. De ooienkooi ziet er FANTASTISCH uit. Met Dierendag maken we er een echt feestje van. Maar daarover hoor je binnenkort meer!

Volg de vorderingen in het fotoalbum “Nieuwe schuilstal”