Dierendag is goed gevierd

Het was afgelopen zondag, op de koudste 6e oktober sinds mensenheugenis, een fantastisch dierendagfeest in de grote verwarmde stal van Kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk, net als in de aangrenzende tent waar het ook aangenaam toeven was. Geen onvertogen woord over natte jassen en het vele hemelwater. Nee, het was een prettige dag.

Met bakken kwam de regen uit de lucht; de dieren vonden het te nat om uit hun schuilstallen te komen, maar dat mocht de pret niet drukken want binnen was het warm en gezellig.

Het was een drukte van belang. (Groot)ouders en (klein)kinderen vonden hun plekje aan een tafel, bij een spelletje of op een stoeltje, wachtend op hun beurt bij schmink of dierendokter. Enthousiaste kinderen die de spellen speelden en als beloning een ijsje ontvingen. Prachtig geschminkte kindersnoetjes, angstige gezichtjes bij de kindjes die reptielen mochten aaien en ondervonden dat het helemaal niet eng was.

De varkentjes Ot en Sientje, die de hele dag knorrend aanzagen dat kinderen hen heel lief vonden, werden dan ook snel al volop geadopteerd. Net als de overige bewoners van de kinderboerderij die voor een jaar hun nieuwe “adoptie-ouder” vonden.

Voor degenen die afgelopen zondag niet in de gelegenheid waren naar de kinderboerderij te komen: de dieren kunnen de hele maand oktober nog geadopteerd worden. Er is nog plaats genoeg voor jouw foto met je lievelingsdier in de Hall of Fame.

In het fotoalbum vind je een aantal foto’s van het dierendagfeest.