3 oktober: Dierendagfeest met opening nieuwe stal

Op zondag 3 oktober, van 10.00 uur tot 16.30 uur is het groot feest bij kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk.

Omstreeks 11.00 uur wordt de nieuwe stal voor onze geiten en schapen (“De ooienkooi”) officieel in gebruik genomen, er zijn echte knuffeldierendokters, bezoekertjes kunnen zich uitleven op een springkussen, er wordt geschminkt en er is een reptielenshow. En niet te vergeten: onze dieren willen ook dit jaar weer heel graag door jou geadopteerd worden.

Nieuwe stal

De nieuwe ooienstal begint vorm te krijgen

De nieuwe ooienstal begint vorm te krijgen

Kinderboerderij ’t Erf had een schapen- en geitenstal van meer dan 40 jaar oud. En die was nodig aan vervanging toe. Dat zag Natalie van Van de Mierden, zelfstandig adviseur RegioBank Waalwijk ook en ze startte, samen met onze voorzitter Melanie van Ooijen, een crowdfunding om een mooie, nieuwe stal te bekostigen. En dat bleek een doorslaggevend succes…. Heel veel lieve donateurs, vrienden en bezoekers brachten een bedrag van maar liefst € 7300,- bij elkaar. Daarnaast hebben ook nog eens diverse ondernemers, leraren en leerlingen van praktijkschool MET en een aantal particulieren hun diensten aangeboden in de vorm van materialen en handjes.

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt: de schitterende, nieuwe ooienkooi is klaar en wordt op 3 oktober, omstreeks 11.00 uur, officieel door de beestjes in gebruik genomen. Wat zullen die blij zijn met hun mooie verblijf. Jij komt toch zeker ook naar de opening kijken?

Knuffeldierendokter, een springkussen, schmink en reptielen

Archieffoto Dierendagfeest 2019

Archieffoto Dierendagfeest 2019

We vieren op 3 oktober dierendag. Dan is het extra feest voor de dieren, maar ook voor onze bezoekertjes.

Voor zieke knuffeldieren hebben we enkele deskundige knuffeldierendokters ingeschakeld. Zij zullen met hun grote kennis de knuffeldieren genezen en herstellen. Verder mag je je lekker uitleven op een springkussen, je kunt geschminkt worden en er is een heuse reptielenshow. Vrijwilligers geven uitleg over deze bijzondere dieren en stoere kinderen mogen de reptielen ook aanraken.

Adopteer een dier

Na het succes van de afgelopen jaren gaan we ons Foster-Animal-Plan herhalen. Dat betekent dat onze dieren weer ter adoptie worden aangeboden.

Elk dier met een oormerk (schapen, geiten, varkens, ezels, pony en koe) kan door één of meerdere personen/groepen geadopteerd worden. Ook dit jaar kunnen groepen dieren geadopteerd worden: de groep konijnen, de groep cavia’s, de groep eenden, pauwen en kippen.

De adoptie is 1 jaar geldig: van 3 oktober 2021 tot 4 oktober 2022 en kost slechts € 25,–. Daarna kun je de adoptie verlengen of een ander dier adopteren. Als tegenprestatie komen de adoptieouders met foto in onze “Hall of Fame” te hangen.

Het is wel de bedoeling dat je op zondag 3 oktober bij de kinderboerderij de adoptie persoonlijk officieel maakt door het kopen van een voucher.

De dieren van de kinderboerderij blijven lekker in hun eigen wei staan want ze zijn van en voor iedereen. Dat is al ruim 43 jaar zo en dat moet ook zo blijven.

Op onze site staan alle dieren, dus kijk alvast eens rond of bel ons (tijdens openingstijden) als je meer informatie wilt over de mogelijkheden rondom de adoptie van onze dieren. Ons telefoonnummer is 0416-652848.