Dierendagfeest was weer een groot succes

Het was zondag 3 oktober, uitgerekend op een van de eerste herfstdagen van het jaar, een fantastisch dierendagfeest op Kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk. In het grote hoofdgebouw, met de verwarmde stal en educatieruimte was het goed toeven, net als in de vier grote tenten op het buitenterrein. Geen onvertogen woord over natte jassen en het vele hemelwater. Nee, het was alles bij elkaar genomen een fantastische dag.

Al ruim voor 10:00 uur stonden de eerste bezoekers voor de poort om toch maar niks te hoeven missen van al het moois dat de vrijwilligers van de kinderboerderij georganiseerd hadden. Je kon je laten schminken of een “tattoo laten zetten”, tijdens de door onze vrijwilligers Kitty, Ruud en Tim georganiseerde, drukbezochte reptielenshow van alles te weten komen over slangen, hagedissen en andere bijzondere dieren, je zieke knuffel laten onderzoeken door de dierendokter en je kon je aanmelden als adoptieouder.

Rond 11:00 uur was het tijd voor een van de hoogtepunten van de dag: de nieuwe ooienkooi, waarvoor de financiële middelen via een zeer goed geslaagde crowdfunding bijeen werden gebracht, werd officieel geopend door Rob Hörmann. Naast de vele bezoekers waren ook een aantal sponsoren en de stallenbouwers getuige van de ingebruikname van de stal. Na de opening konden de geitjes en schaapjes eindelijk weer terug naar hun eigen, vertrouwde weide en was het voor de bezoekertjes ook weer mogelijk met de beestjes te knuffelen. Ook voor hen is de weide weer toegankelijk.

Het was de hele dag een drukte van jewelste. Ouders, kinderen, oma’s, opa’s en andere belangstellenden vermaakten zich kostelijk en vonden, om even bij te komen van alle indrukken, een gezellig plekje aan een tafel op het verwarmde terras, met een bakkie koffie, een drankje, popcorn, een ijsje of een hotdog. De wethouders Dilek Odabasi-Seker en John van den Hoven gaven ook nog even acte de presence. Ook zij waren vol lof over de prachtige, nieuwe ooienkooi.

Na een professionele schminkbeurt liepen er heel wat prachtige “tijgers”, unicorns en andere fabeldieren rond op het terrein. De grimeurs maakten er ware meesterwerkjes van.

De dierendokters hadden een drukke dag. Heel veel kinderen hadden hun zieke knuffels meegebracht. Gelukkig zorgden de ervaren dokters er voor dat alle knuffels weer gezond mee naar huis konden.

Ook bij de adoptietafel was het gezellig druk. Er zijn ook dit jaar weer vele dieren aan een lieve adoptieouder gekoppeld. Als dank voor de adoptie mogen de ouders het komende jaar maar liefst 10 keer een gratis zakje voer komen halen in het winkeltje. Voor degenen die afgelopen zondag niet in de gelegenheid waren naar de kinderboerderij te komen: de dieren kunnen de hele maand oktober nog geadopteerd worden. Er is nog plaats genoeg voor jouw foto met je lievelingsdier in de “Hall of Fame”.

Wat was het mooi, al die enthousiaste kinderen. Daar doe je het toch voor. Prachtig geschminkte kindersnoetjes, angstige gezichtjes bij de kindjes die reptielen mochten aaien en ondervonden dat het helemaal niet eng was.

De vrijwilligers van de boerderij kijken terug op een bijzonder geslaagd dierendagfeest en hopen de vele bezoekers ook de komende tijd weer geregeld op de kinderboerderij te mogen ontmoeten.

In het fotoalbum Dierendag 2021 vind je nog veel meer foto’s van deze bijzonder mooie dag.