Educatief lesprogramma “GENIETEN IN VERWONDERING”

Wat eet een koe, leggen witte kippen ook witte eieren, hoe voelt schapenwol aan, wat is het verschil tussen hooi en stro, hoe wordt een babyschaap genoemd, hoe wordt iemand die bijen houdt genoemd, hoe heet een jong varkentje? Vragen, vragen en nog eens vragen.

Op al deze en nog veel meer andere vragen wordt tijdens een educatief lesprogramma voor basisschoolleerlingen antwoord gegeven. In de eerste week staan diverse activiteiten op school op het programma. De leerlingen (en leerkrachten) krijgen daarbij letterlijk een schatkist vol informatie aangereikt.

In week 2 brengen de kinderen een bezoek aan ’t Erf. Het programma op de boerderij bestaat uit drie onderdelen: een rondleiding, voeltafels en een kennisquiz.

Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over onze dieren en over de plantjes in onze moestuin. Bij de voeltafels krijgen de kinderen kans om allerlei verschillende voersoorten, bodembedekking en andere materialen zoals wol te voelen. Bij BeestenboelTV wordt een kennisquiz gespeeld. Door bordjes “A” of “B” omhoog te houden kan ieder kind antwoord geven op tal van vragen over onze dieren. Natuurlijk is er na afloop nog tijd om even lekker in onze speeltuin te spelen.¬†Afsluitend krijgen alle “cursisten” op school een boer-/boerinnendiploma uitgereikt.

De afgelopen weken hebben de groepen 3 van Basisschool Pater van de Geld uit Waalwijk met veel plezier aan het lesprogramma deelgenomen. Uit de vele nieuwsgierige vragen die ze stelden valt op te maken dat ze het erg naar hun zin hadden.
Op de foto’s een impressie van hun bezoek aan de kinderboerderij.