Wat was het gezellig druk op het Dierendagfeest

Het was afgelopen zondag, 2 oktober, een fantastisch dierendagfeest op Kinderboerderij ’t Erf in Waalwijk. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaargangen waren de weergoden ons nu wel gunstig gezind. Op een klein buitje na was het een zonovergoten dag.

Al ruim voor 10:00 uur stonden de eerste bezoekers voor de poort om toch maar niks te hoeven missen van al het moois dat de vrijwilligers van de kinderboerderij ook dit jaar weer georganiseerd hadden.

Tijdens de drukbezochte reptielenshow leerde je van alles over slangen, hagedissen, geleedpotigen, schildpadden en andere bijzondere dieren. Durfals mochten de dieren zelfs aaien of vasthouden.

Diverse kinderen hadden hun zieke knuffeldier meegebracht om die te laten onderzoeken en verbinden door de dierendokter.

In de loop van de dag zag je steeds meer prachtig geschminkte koppies rondlopen op de boerderij. De grimeurs hadden eer van hun werk.

Naast het knuffelen en voeren van de dieren konden de kleinsten hun energie kwijt in de speeltuintjes, op de trekkers, in de ballenbak en op het springkussen.

Traditiegetrouw startte ook weer de jaarlijkse dierenadoptie: voor een bedrag van € 25 ontvingen de adoptieouders een adoptiebewijs en een strippenkaart voor 10 zakjes voer. Verder werd er een foto van de adoptieouder met zijn of haar  adoptiedier gemaakt voor in de “hall of fame”. Een van de kinderen had zelfs zijn eigen spaarpot omgekeerd om zijn lievelingsdier te kunnen adopteren. Om blij van te worden, toch?
Voor degenen die afgelopen zondag niet in de gelegenheid waren naar de kinderboerderij te komen: de dieren kunnen de hele maand oktober nog geadopteerd worden.

Het was de hele dag een drukte van jewelste. Ouders, (klein)kinderen, oma’s, opa’s en andere belangstellenden vermaakten zich kostelijk en vonden, om even bij te komen van alle indrukken, een gezellig plekje aan een tafeltje, met een bakje koffie, een drankje, popcorn, snoepgoed, tosti, een ijsje of een hotdog.

Wat was het mooi, al die enthousiaste bezoekers van het Dierendagfeest. De vrijwilligers van de kinderboerderij kijken terug op een bijzonder geslaagd dierendagfeest en hopen de vele bezoekers ook de komende tijd weer geregeld terug te zien.

Zie ook het fotoalbum Dierendag 2022