Zomerfestijn was fantastisch

We zouden dit jaar een Zomerfestijn organiseren, tenminste… dat was de bedoeling. De zomer liet het helaas wat afweten, maar een festijn is het zéker geworden. Zowel op zaterdag als op zondag was het gezellig druk op de kinderboerderij. De temperatuur viel wat tegen, maar gelukkig bleef het op beide dagen zo goed als droog.

Naast een supergrote stormbaan en een opblaastractor met springkussen was er voor de allerkleinsten een kabouterhoek met peuterspeelgoed in de grote stal. Ook onze mascotte Broes, het roze varken, liep geregeld een rondje over het terrein en had zoals gebruikelijk al snel weer een heleboel vriendjes.

Zaterdagmiddag was er veel belangstelling voor de roofvogelshow. Een valkenier had o.a. een dwerguil, een gier, een hoornraaf en een roodstaartbuizerd meegebracht. Hij vertelde een heleboel wetenswaardigheden over zijn vogels en liet ze ook rondvliegen over het terrein. Uiteraard waren ook enkele jongens en meisjes zo dapper om met een van de bijzondere vogels op de foto te gaan.

Zondag was het modderbad open en heel wat stoere kids hebben zich daarin ongelofelijk vies gemaakt. Wat een lol! Natuurlijk hadden we voor een warme douche gezorgd, zodat ze na het modderbadderen toch weer enigszins toonbaar mee naar huis konden.
Je kon tussen alle bedrijven door natuurlijk ook gewoon genieten van onze dieren of op een van de vele bankjes en op het terras bijkomen van de vele activiteiten, vaak met een lekker gekoeld drankje, een heerlijk broodje of een ijsje. Ook onze speciale boerderijbekers met slush puppy waren een gewild collectors-item.

We kijken weer terug op een heel geslaagd weekend. Wat hebben we veel kinderen, hun begeleiders en onszelf gelukkig gemaakt. We bedanken iedereen die de weg naar ’t Erf heeft weten te vinden voor hun aanwezigheid en al hun lovende woordjes. We hebben het graag gedaan!

Nog even dit: onze dieren hebben door alle festiviteiten van de afgelopen dagen wel wat aandacht van de kinderen gemist. Ze zouden het heel fijn vinden (en wij ook) om je snel terug te zien op de kinderboerderij. Dat gaat vast goed komen. Tot gauw. De boerderij is, ook tijdens de vakantie, op alle dagen geopend.

Ga naar fotoalbum Zomerfestijn 2024